Od ideje do savršenog vrta

Usluge koje pružamo

"Od ideje do savršenog vrta"

Projektovanje zelenih površina

Od ideje do konačne zelene površine - nudimo Vam usluge pravilnog planiranja, od idejnih rešenja, do izrade konačnih projekata sa 3D prikazima zelenih površina. Pejzažno projektovanje je složen proces koji mora da objedini i uskladi Vaše zelje i potrebe, sa uslovima terena i našom kreativnošću, a sve u cilju dobijanja najboljeg rešenja. Mi smo tu da vaše snove i želje prestvorimo u stvarnost.

Podizanje zelenih površina

Pružamo kompletne usluge izvođenja radova na podizanju zelenih površina:

 • Čišćenje terena (grubi radovi, odnosno,uklanjanje nepotrebnih elemenata pri formiranju zelene površine: seča starog drveća, krčenje korova i šiblja, čišćenje od nečistoća, npr.kamenja, stakla, metalnog otpada,i sl. ),
 • Zemljani radovi (grubo ravnjanje, priprema i obogaćivanje zemljišta humusom i prihranom, nasipanje i tzv., fina nivelacija),
 • Sadnja biljaka i formiranje grupacija (uskladiti vrstu biljaka sa dekorativnom i korisnom ulogom, vrstom i konfiguracijom zemljišta),
 • Zasnivanje travnjaka, setvom semena ili postavkom busena ( idealna priprema terena, od čišćenja, djubrenja, do fine nivelacije, i odabir vrste trave prema vrsti zemljišta, vlažnosti, svetlosti i nameni travnjaka, su povezani jedno sa drugim, i moraju se strogo ispoštovati),
 • Izradu zalivnog sistema (ukoliko nemate vremena da redovno zalivate biljke ili travnjak, potreban Vam je automatski zalivni sistem, posebno u letnjim mesecima).

Rekonstrukcija postojećih zelenih površina

Ukoliko niste zadovoljni postojećim vrtom ili želite da nešto promenite u njemu, dodate ili izbacite, naši stručnjaci pejzažne arhitekture će Vas posavetovati i naći najbolje rešenje za novi dizajn vrta, prilagodivši postojeći izgled.

Podizanje i negovanje travnjaka i revitalizacija postojećih

Travnjak je veoma važan element svakog vrta, ne izgrađuje se jednokratno, već bi trebalo da traje dugi niz godina. Stoga, pri samom planiranju osnivanja travnjaka, potrebno je ispoštovati određena pravila.
Kakvi su svetlosni uslovi u dvorištu?
Da li se voda nakon padavina dugo zadržava na planiranoj površini?
Nakon dobijenih odgovora, pristupa se podizanju travnjaka ili ne.

Ukoliko teren nema dovoljno svetlosti, manje od 3 sata dnevno, ili voda ne prodire u zemlju, bolje je ne pokušavati sa travnjakom.
Ako su uslovi odgovarajući, pristupamo izgradnji travnjaka, i to:

 • Idealna priprema zemljišta (čišćenje, gruba nivelacija, nasipanje humusa, đubrenje, nasipanje sloja peska i utabavanje valjanjem)
 • Odabir travne smeše ( za sunčane terene, zasenjene terene, terene koji se dosta gaze-dečija i sportska igrališta, ili ukrasne vrsta trava)
 • Pravilno sejanje i dosejavanje (ručno ili sejalicom)
 • Pravilno košenje (redovno i adekvatnim mašinama i alatkama)
 • Navodnjavanje (samo koliko je potrebno, preterano zalivanje će uništiti travnjak)
 • Prozračivanje (travnjaku je potrebno obezbediti vazduh - aeracija)
 • Đubrenje ( u proleće i jesen obavezno obezbediti hranljive materije travnjaku)

Ispoštujte sve navedeno i Vaš travnjak će biti savršen. Ako nemate dovoljno vremena ili strpljenja, kontaktirajte nas.

Održavanje zelenih površina

Svaka zelena površina, bez obzira, kakve je namene i veličine, zahteva adekvatno održavanje:

 • okopavanje biljaka,
 • orezivanje biljaka i odsecanje suvišnih grana,
 • košenje,
 • aeracija travnjaka,
 • podsejavanje,
 • zalivanje,
 • prihranjivanje najkvalitetnijim djubrivima,
 • zaštita biljaka od štetočina i bolesti,
 • postavljanje malča u dekorativne i zaštitne svrhe,
 • čišćenje opalog lišća ili grana,

samo su deo radnji potrebnih da Vaše dvorište postane Vaš zeleni prostor za uživanje i odmaranje. Zapuštena i neodržavana dvorišta, zauvek ostaju takva.

Pružamo kompletnu uslugu održavanja biljaka, odnosno, zelenih površina tokom cele godine, uz korišćenje profesionalne opreme i alata.

Lečenje i nega bilja

Kao i ostalim živim bićima, i biljkama je potrebna nega, zaštita od bolesti i lečenje. Biljne vaši, insekti, gljivice, su često prisutni na našem podneblju. Puno toga se može učiniti adekvatnom negom i preventivom, ali neretko se dešava da biljke obole ili budu napadnute od strane štetočina, ili budu oštećene mehaničkim putem namerno, nepažnjom ili usled vremenskih nepogoda (vetra, grada, velike količine vode). Nešto od nastalih problema možete prepoznati sami i odreagovati, ali za mnoge stvari je potrebno angažovati stručno lice. Redovnim obilaskom zelenih površina i preventivnim delovanjem zaštitnim sredstvima, opasnost od oboljenja biljaka se svodi na minimum. Naši fitopatolozi će brinuti o zdravlju Vaših biljaka tokom cele godine.

Biodekoracija enterijera i održavanje biljaka u enterijeru

Za potrebe Vašeg poslovnog prostora ili stana, pružamo usluge biodekoracije prirodnim i veštačkim biljkama u posudama od prirodnih ili veštačkih materijala, visokog kvaliteta i modernog dizajna. Naši stručnjaci će Vam predložiti biljke koje se najbolje uklapaju u uslove i dizajn Vašeg enterijera i po Vašolj zelji pružiti kompletan tretman oko njihovog redovnog godišnjeg održavanja, što podrazumeva potpunu negu i zaštitu od bolesti. Ukoliko već imate biljke koje su zapuštene, nerazvijene ili obolele, naši stručnjaci će učinite sve da ih oporave, izleče, i omoguće im dalji razvoj. Ne bacajte i ne secite biljke. Tretiranjem biljaka revitalizacionim sredstvima i biolampama, postoji mogućnost vratiti ih u život.

Posebne usluge dekoracija

"Učinićemo Vaše proslave svečanijim i Vaše poklone vrednijim"

Cvetna dekoracija svečanosti - svadbe, rodjendani, proslave

Posebne prilike ili trenutke za pamćenje, možete upotpuniti i ulepšati našim unikatnim cvetnim aranžmanima.

Izrada ekskluzivnih cvetnih aranžmana i isporuka istih

Vas poslovni prostor mogu ulepšati i unikatni aranžmani, izradjeni od prirodnog, suvog ili svilegog cveća, ukrasnih grana, kamenčića i drugih deko elemenata u staklenim, keramičkim i dr. posudama. Oplemenite poslovni sastanak, kongres ili predavanje cvetnim aranžmanima.

Ekskluzivno pakovanje i isporuka poklona za specijalne prilike i Vaše VIP partnere

Naš tim dekoratera je vrlo kreativan i jedinstven kad je pakovanje poklona u pitanju. Ako želite da Vaš poklon dragoj osobi ili poslovnom partneru bude poseban i dobije na vrednosti, kontaktirajte nas.

Biljna dekoracija sajamskog štanda ili izložbenog prostora

Nudimo uslugu dekoracije eventa, sajamskog štanda ili izložbenog prostora cvetnim aranžmanima od prirodnog ili veštačkog cveća i drveća, takodje aranžiranih u posudama od prirodnih ili veštačkih materijala, visokog kvaliteta i modernog dizajna. Postavljanje veštačkih travnjaka je veoma popularno kod dekoracija sajamskog štanda iz razloga što veoma atraktivno i prirodno deluju. Ovakvi travnjaci su danas dostupni u raznim nijansama i visinama trave.
Nudimo i mogućnost iznajmljivanja veštačkih biljaka i drveća za ovakve prilike.

Iznajmljivanje veštačkih biljaka

Ako Vam je kratkotrajno potrebna biljna dekoracija nekog događaja, sajamski štand, izložba, ili nešto drugo, a ne znate šta da radite sa veštačkim biljkama nakon toga, nudimo Vam mogućnost da iznajmite biljke u dekorativnim posudama za tu priliku.

Praznične dekoracije - novogodišnje, božićne, uskršnje

U vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika, obradujte Vaše poslovne partnere i prijatelje ekskluzivnim cvetnim aranžmanima i jedinstvenim pakovanjem poklona. Nudimo Vam kompletnu Novogodišnju dekoraciju Vašeg poslovnog prostora, hotela, ambasade, ugostiteljskog objekta, lokala ili stana. Naš tim aranžera učiniće Vaše poklone vrednijim.

Učinićemo Vaše proslave svečanijim i Vaše poklone vrednijim